''Život s KUD Idi(j)otima''je avtobiografska zgodba nekdanjega basista kultne puljske punk skupine KUD Idijoti, Nenada Marjanovića, dr. Frica.
Knjiga obravnava diskografsko najbolj ploden del kariere benda, ki je v vojnih letih pridobil kultni status na celotnem Balkanu, protivojni odnos in neprikrit antifašizem pa je KUD Idijote uvrstil med ikone urbane levice v tem delu Evrope.
Život s… je iskrena in čustvena zgodba o Puli, Istri, ljubezni, sovraštvu, izklopu enega sistema, vzpostavitvi novega sistema, izklopu enega in ustanovitvi druge države.
Zgodba, prežeta z zgodbami iz življenja rock skupine v vrtincu vojne, zgodba o ljudeh, njihovih likih, zgodba, napisana iz garderob rock klubov, zgodba, izza odrskih luči, zgodba, s katero se zgodovinarji ne ukvarjajo, zgodovinski fenomen urbane kulture izgubljene generacije.
Život s Idi(j)otima je tretja knjiga dr. Nenada Marjanovića.
Nenad Marjanović Dr. Fric je novinar in komentator istrskega portala Regional Express, urednik in voditelj satirične televizijske oddaje ''Sistematični pregled'' ter pobudnik in lastnik Istrske rock galerije.

Število strani: 358
Format: A5 ( 210 x 135 mm)
Jezik: Hrvaški

Cena: 20€